Näyttelyjä ainutlaatuisessa ympäristössä

Vanhassa kesägalleriaksi rakennetussa riihessä on luonnonvalossa esillä eri taiteilijoiden laadukkaita näyttelyjä. Esillä on myös teoksia taidekeskuksen omasta kokoelmasta, mm. monumentaaliset seinämaalaukset, jotka olivat ripustettuina sittemmin suljetussa Sinisimpukan luontokeskuksessa Kasnäsissa. Rosoisen elegantti luonnonläheinen tila on jo itsessään näkemisen arvoinen!

FIGUUREJA JA MUOTOKUVIA – NÄYTTELY 2024

Munsterhjelm Art Centerin neljännessä näyttelyssä on esillä Riggert Munsterhjelmin muotokuva- ja figuurimaalausta. Taiteilijan työprosessia valotetaan luonnosten ja esitutkielmien avulla ja saamme nähdä valikoiman näiden pohjalta syntyneitä lopullisia muotokuvia. Näyttelydebyytistä on tänä vuonna kulunut 40 vuotta, mutta ensimmäistä kertaa Munsterhjelm asettaa muotokuviaan näytteille.

RIGGERT MUNSTERHJELM (s. 1954) on aina 1980-luvulta alkaen ollut tunnettu harmonisesta värimaalauksestaan, jonka lähtökohtana on puhtaasti visuaalinen luonnon tarkkailu. Hän piti ensimmäisen näyttelynsä vuonna 1982 Karlskogan taidehallissa Ruotsissa yhdessä opettajansa Georges von Swetlikin kanssa. Suomessa hän debytoi kahdella näyttelyllä vuonna 1984, Tammisaaren museossa ja Hagelstamin galleriassa Helsingissä. Näyttelyitä, jotka Munsterhjelm on joko pitänyt tai joihin hän on osallistunut, on kaikkiaan yli 25 - pääosin Helsingissä, mutta myös Turussa, Tammisaaressa, Ruotsissa, Norjassa sekä Munsterhjelm Art Centerissä.

Riggert Munsterhjelm on myös tullut tunnetuksi muotokuvamaalarina. Taiteilija maalaa muotokuviaan omalla väripintoja ja laikkuja käyttävällä alla prima-kertamaalaustekniikallaan. Hän kuvailee tekniikkaa vaikeaksi, sillä yksi ainoa virheellinen siveltimenveto voi rikkoa koko kuvan.

Näyttelyssä on esillä mm. ministeri ja puoluejohtaja C.O. Tallgrenin 1996 (Ruotsalainen kansanpuolue), toimitusjohtaja Henry Wiklundin 2008 (Svenska litteratursällskapet i Finland), Per- Edvin Perssonin (mm. Svenska Folkskolans vänner 2015), professori Veli-Pekka Salosen (Helsingin yliopisto 2017) ja puheenjohtaja ja ministeri Carl Haglundin 2019 (Ruotsalainen kansanpuolue, esitutkielmia viralliseen muotokuvaan) muotokuvat.

C V