Att lära sig se med nya ögon!

På kursen Färgen i naturen och andra kurser i måleri undervisar Riggert Munsterhjelm i sin metod som kallas Den naturliga färgläran. Också kurser i porträttmåleri arrangeras. Kursernas innehåll och längd kan anpassas efter deltagarnas behov. Kursprisen varierar med gruppstorlek och kursens natur.

Måltider och kaffe kan beställas för kurser, workshops och guidningar.

Barn gör mästerverk med äkta material!

Workshops för barn ordnas enligt konceptet Min värld blir din – med tre färger som utvecklats av Riggert Munsterhjelm inom projektet Konst och hälsa. Priset varierar med gruppens storlek och kursens längd. Material ingår.

Måltider och kaffe kan beställas för kurser, workshops och guidningar.

Synliggör det osynliga!

Patienter, såsom fibromyalgiker, med fysiska symptom som är svåra att påvisa kan delta i Riggert Munsterhjelms workshops på temat Osynliga sjukdomar! Det handlar om att med visuella medel lära sig gestalta sin egen sjukdom och genom det få ett bättre grepp om den, inte om terapi. Priset varierar med gruppens storlek och kursens längd. Material ingår.

Måltider och kaffe kan beställas för kurser, workshops och guidningar.

Guidningar

Konstcentret erbjuder guidningar för enskilda eller grupper. Gör en promenad i konstens värld, lyssna till fågelsång eller smaka på vilda ätliga växter!

Riggert Munsterhjelm guidar med fokus på konsten och miljön och presenterar också sjungande fåglar. Gruppriset för en 2 timmars guidning för max 20 personer är 200 € eller alternativt 20 € per person.

Catherine Munsterhjelm presenterar vilda ätliga växter och bjuder på små tillredda smakprov. En 2 timmars guidning för max 15 personer kostar 200 e.

Guidningarna kan också kombineras med varandra och med en måltid med inslag av vilda ätliga växter.

Roliga och intressanta småkryp!

Småkrypssafaris på ängsmark eller vid vatten med barnen Emelie och Arvid dras av Catherine Munsterhjelm. Pris för 1 timme och max 10 personer är 100 €, för 2 timmar 150 €.

Måltider och kaffe kan beställas för kurser, workshops och guidningar.

Föredrag

Varför ser naturen ut som den gör?

Föredrag på olika teman, såsom Naturens färg – Färgens natur, Georges von Swetlik och hans konst och Osynliga sjukdomar kan beställas. För ett max 45 min långt föredrag är priset är 1500€.

Rekreationsdagar

Skapande i ögonblicket utvecklar kreativitet och intuitiv analysförmåga!

Rekreationsdagar med olika program - allt från måleri till plockning och tillredning av vilda ätliga växter - kan bli ett välkommet avbrott i arbetet. Lämpar sig för firmor, institutioner och andra arbetsplatser. Pris för 5 timmar och max 10 personer 1000 €. Ingår lunch och kaffe, samt material.

Utrymmen för kurser & sammankomster

En rofylld och inspirerande miljö!

Konstnärsateljén utgör en inspirerande miljö för rofylld fördjupning och utbyte av tankar under den mörka årstiden. Sommargalleriet kan hyras för evenemang. Hyra 150 € för ateljén och 250 € för galleriet per dag. Kan kombineras med guidningar. Måltid eller kaffe kan beställas.